Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η Βυζαντινή Χορωδία Αγρινίου στην Άρτα (27 Απρ.) σε εκδήλωση του Συνδέσμου μας



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας στα πλαίσια μουσικής εκδήλωσης που θα  διοργανώσει τις 27 Απριλίου 2013 ( Σάββατο του Λαζάρου) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης << Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος>> ομόφωνα αποφάσισε  να προσκαλέσει τη Βυζαντινή Χορωδία Αγρινίου να ερμηνεύσει επίκαιρους ύμνους. Περισσότερα για την εκδήλωση σε νεότερη ανάρτηση...


Λίγα λόγια για τη Βυζαντινή Χορωδία Αγρινίου



                                      
     Ιδρύθηκε στο Αγρίνιο το 1996. Σκοπός της είναι η διάδοση και η προβολή της Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης (Βυζαντινή Μουσική-Δημοτικό Τραγούδι) και η διάσωση της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
     Η Χορωδία έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και έχει συμμετάσχει σε  αγρυπνίες και σε άλλες λατρευτικές εκδηλώσεις στο Αγρίνιο, την Αθήνα, τη Λευκάδα, τη Ναύπακτο, την Αμφιλοχία, την Άρτα, την Ιερά Μονή Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας, το Θέρμο, το Μεσολόγγι, το Εμπόριο Εορδαίας, την Πάτρα και την Κόρινθο.
     Το Μάρτιο του 1999 έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις του Α΄ Ελληνικού Πολιτιστικού Μήνα στη Νότια Αφρική. Τον Ιούλιο του 2000 έλαβε μέρος στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Θρησκευτικής Μουσικής, στα πλαίσια του 18ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας, όπου τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο και το χρυσό μετάλλιο, καθώς και με το ειδικό βραβείο για την καλύτερη ερμηνεία Ορθόδοξης Μουσικής.
    Τον Οκτώβριο του 2006 εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιώντας συναυλία, στα πλαίσια του Γ΄ Διεθνούς Μουσικολογικού και Ψαλτικού Συνεδρίου, που οργάνωσε στην Αθήνα το Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μέλη της Ψαλτικής αυτής εκδήλωσης είναι ηχογραφημένα στην ψηφιακή έκδοση «Ψάλατε συνετώς τω Θεώ – Γ΄» του Ιδρύματος Βυζ. Μουσικολογίας.
    Η Βυζαντινή Χορωδία Αγρινίου έχει εκδώσει τους εξής ψηφιακούς δίσκους (CDs):
-       «Θεοτοκάριον 
-       «Θεοτοκάριον 
-       «Θεοτοκάριον 
-       «Μεγάλη Εβδομάδα  Γ. Ραιδεστηνού»
-       «Ακολουθία της Αγίας Παρασκευής»
-       «Πεντηκοστάριον Εμμ. Φαρλέκα».
   Έχει ηχογραφήσει επίσης τον ψηφιακό δίσκο «Μελωδήματα Γερασίμου Πρεβεζιάνου», που συνοδεύει την έκδοση του ομότιτλου βιβλίου.
     Τη χορωδία που αποτελείται από 20 μέλη, διευθύνει ο Ανδρέας Ν. Λανάρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...