Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Αρχιεπίσκοπος: ''Η Βυζαντινή μουσική είναι επένδυση''



«Ο Χριστιανισμός δημιουργεί πολιτισμό» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά τη μεγάλη συναυλία βυζαντινής μουσικής που πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών σημειώνοντας πως «η Βυζαντινή μουσική είναι ένα μέσο πνευματικό, για να νιώσουμε πραγματική ανθρωπιά και να πλησιάσουμε περισσότερο τον Θεό».

Στη συναυλία συμμετείχαν η διεθνούς φήμης χορωδία «Εργαστήρι Ψαλτικής» υπό την διεύθυνση του Αθανασίου Παϊβανά και οι Πρωτοψάλτες Άρχοντες Οφικιάλιοι Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, Φώτιος Κετσετζής και Αθανάσιος Βουγιουκλής, οι οποίοι ερμήνευσαν ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος. Παρέστησαν κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, Διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ, αλλά και εκατοντάδες πιστοί που ήταν από νωρίς στο ναό, για να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Την πρωτοβουλία αυτής της συναυλίας είχαν οι συντελεστές του «Εργαστηρίου Ψαλτικής» και ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή οι Πρωτοψάλτες, αλλά και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Την συναυλία, άλλωστε, συντόνιζε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο οποίος προλόγιζε και τους ύμνους.

Μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «η Χριστιανική μας πίστη, η ορθοδοξία μας, η διδασκαλία του Κυρίου Ιησού Χριστού, δεν είναι μόνο ο δρόμος του. Δεν είναι μόνο το Φως. Δεν είναι μόνο η ελευθερία. Δεν είναι μόνο η ζωή. Είναι και ο πολιτισμός. Ο Χριστιανισμός δημιουργεί πολιτισμό».

Σημείωσε, επίσης, ότι «η Βυζαντινή μουσική είναι επένδυση. Είναι βοήθεια στην κατάνυξή μας. Στην δυνατότητα να ανέβουμε λίγο πιο ψηλά. Είναι ένα μέσο πνευματικό για να νιώσουμε πραγματική ανθρωπιά και να πλησιάσουμε περισσότερο τον Θεό».

Μίλησε για την επιτυχημένη αποψινή εκδήλωση και ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν, ώστε να υλοποιηθεί η συναυλία, τους ιεροψάλτες, αλλά και όσους παραβρέθηκαν. Ευχήθηκε, ακόμη, «αντίστοιχες εκδηλώσεις, που είναι οάσεις, να γίνουν πολλές και σε πολλούς χώρους» και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του με την ευχή για «Καλό, δημιουργικό και Ειρηνικό Πάσχα που θα μας πάει δύο βήματα πιο μπροστά, ώστε να νιώσουμε πραγματικά τη διάσταση της Αναστάσεως».

Αναδημοσίευση από τη romfea.gr. Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...