Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Συνάντηση του Δ.Σ. του Συνδέσμου με τον νέο Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλίνικο


(φωτογραφία από το site της Ι.Μ. Άρτης)

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου το απόγευμα, το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου είχαμε την πρώτη επίσκεψη στο νέο Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλίνικο. Αφού του ευχηθήκαμε "ευλογημένη πολυετή και πολύκαρπη αρχιερατική διακονία" και μας αντευχήθηκε με τη σειρά του "καλή επιτυχία" στη θητεία μας ως μέλη του Δ.Σ. , είχαμε μια συζήτηση σε εξαιρετικό κλίμα.

Του εκθέσαμε τις θέσεις του Συνδέσμου για όλα τα ιεροψαλτικά ζητήματα και τη διάθεση όλων των συναδέλφων ιεροψαλτών, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να ενισχύσουμε, ως ενιαίο σώμα, οποιαδήποτε θετική πρωτοβουλία της Ι.Μητροπόλεως. Η συζήτηση για αρκετή ώρα επικεντρώθηκε στην κοινή μέριμνα που πρέπει να υπάρξει για τη στελέχωση των αναλογίων, σε βάθος χρόνου.

Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε η στάση όλων μας να είναι εκκλησιαστική, όπως αρμόζει σε κατώτερους κληρικούς, που είναι οι χειροθετημένοι ιεροψάλτες και επαναβεβαίωσε τη βούλησή του να είμαστε ενωμένοι.

Δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει, διερευνώντας τις επιλογές, που μπορεί να έχει η Ι. Μητρόπολη, να δώσει λύση στο πρόβλημα στέγασης των αναγκών του Συνδέσμου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Συνδέσμου.

Συμφωνήθηκε να γίνει, παρουσία και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, μία ιεροψαλτική σύναξη εντός του έτους, με κοινή πρόσκληση Ι. Μητροπόλεως και Συνδέσμου.

Τέλος, συμφωνήθηκε να γίνει, μέσω των ενοριών, καταγραφή τυχόν μη χειροθετημένων ιεροψαλτών, ώστε σε πρώτη ευκαιρία να χειροθετηθούν.

Εκ του Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...