Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Σεμινάρια Βυζαντινής ΜουσικολογίαςΤο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναγγέλει με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την πραγματοποίηση τριήμερου Σεμιναρίου στον ευρύτερο τομέα της Βυζαντινής Μουσικολογίας-Ψαλτικής Τέχνης και ιδιαίτερο τίτλο:
«Το στιχηραρικό γένος μελοποιίας».
 
Στο Σεμινάριο αυτό το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος (Πανεπιστημιούπολις Θέρμης) το τριήμερο Τρίτη 31-3-2015 έως Πέμπτη 2-4-2015, ώρες 18.00-20.00, θα διδάξει ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγόριος Θ. Στάθης.
 
Την τρίτη και τελευταία ημέρα, αμέσως μετά το πέρας του Σεμιναρίου θα ακολουθήσει σύντομη τιμητική εκδήλωση και δεξίωση για τον διεθνούς φήμης μουσικολόγο καθηγητή, μελοποιό και χοράρχη στο Φουαγιέ του Τμήματος.
 
Προσκαλούνται οι μουσικολογιώτατοι πρωτοψάλτες, λαμπαδάριοι, ιεροψάλτες, μουσικοί, εραστές, θεραπευτές και επιστήμονες της Βυζαντινής μουσικής επιστήμης, αλλά και γενικότερα οι θιασώτες και ερευνητές της μουσικής τέχνης, να συμμετάσχουν στο Σεμινάριο διευρύνοντας τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους στο καίριο θέμα του.
 
Από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...