Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Άρτας


Παραμονές Χριστούγεννα,
κι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου αναλαμβάνουν να δώσουν χρώμα γιορτής στην πόλη μας με νότες γιορτινές και να μεταδώσουν σε όλους μας το όμορφο μήνυμα της γέννησης του Χριστού.
Από την προηγούμενη βδομάδα και για ολόκληρη την εορταστική περίοδο ομάδα μαθητών της Γ’ Γυμνασίου με δική τους πρωτοβουλία και με την υποστήριξη των γονέων και κηδεμόνων τους βρίσκονται στην κεντρική πλατεία κάθε βράδυ, εκθέτουν χριστουγεννιάτικα είδη και γλυκά που τα φτιάχνουν  μόνοι τους και παράλληλα παίζουν μουσική.
            Την Παρασκευή, στις 20-12-13 στις 20:30 το βράδυ, στην αίθουσα Διώνη, σύνολα του σχολείου ορχηστρικά και χορωδιακά θα παρουσιάσουν κλασικές, παραδοσιακές και έντεχνες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
            Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, στις 21-12-13 στις 10:00 το πρωί, θα στηθεί εικαστικό και μουσικό εργαστήρι στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης που θα μεταφέρει  σε μικρούς και μεγάλους το «Φως των Χριστουγέννων».
Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 19:30 στην Παρηγορήτισσα ο εφηβικός βυζαντινός χορός του σχολείου με την παρουσία του ζωντανεύει το χώρο ενώ συνειρμικά ανακαλούνται μνήμες του παρελθόντος και ταυτόχρονα εγείρεται επιτακτικά για όλους μας  το αίσθημα ευθύνης για τη διατήρηση του μνημείου.
            Την Κυριακή το μεσημέρι στις 12:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη, σύνολα ορχηστρικά και χορωδιακά  παίζουν κάλαντα «Στο Φως των Χριστουγέννων» μεταφέροντας όλους στο κλίμα των ημερών. 
           Τη Δευτέρα 23/12/13, μουσικά σύνολα του σχολείου αφού τραγουδήσουν κάλαντα σε χώρους ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος θα συναντηθούν στην κεντρική πλατεία στις 12 το μεσημέρι και θα παίξουν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια παραδοσιακά και σύγχρονα.
            Σας προσκαλούμε λοιπόν όλους, μικρούς και μεγάλους, να ομορφύνουμε την πόλη μας και να ζεστάνουμε τις καρδιές μας με τη θέρμη και τη χαρά που μεταδίδουν οι εφηβικές φωνές καθώς τραγουδάν τη Γέννηση Του Χριστού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...