Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Έναρξη νέας χρονιάς στο Σχολείον Ψαλτικής-Δελτίο Τύπου


  Αγαπάμε τη μουσική. Με αυτήν μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε. Καθημερινά σιγομουρμουρίζουμε μελωδίες, ψαλμούς και τραγούδια. Αυτή μας την αγάπη τη βλέπουν τα ίδια μας τα παιδιά και την προσλαμβάνουν. Αρχίζουν κι αυτά να σιγομουρμουρίζουν... Την ίδια αγάπη προσπαθούμε να μεταδώσουμε και στους μαθητές μας...
   Το «Σχολείον Ψαλτικής» ιδρύθηκε το 2008 με όνειρα και φιλοδοξίες. Κύριος στόχος του ήταν και είναι η μουσική κατάρτιση και μόρφωση των υποψήφιων ιεροψαλτών. Σιγά σιγά, προστέθηκαν και τα μαθήματα της παραδοσιακής, δημοτικής μας μουσικής. Μετά από μια γεμάτη πενταετία, συνεχίζουμε δυναμικά, ωθούμενοι από την αγάπη του κόσμου και των μαθητών μας και βλέποντας τους καρπούς που σπείραμε να αποδίδουν. Τα παιδάκια της χορωδίας μεγάλωσαν! Οι αρχάριοι έγιναν ψάλτες! Τα πιτσιρίκια έφτιαξαν δική τους ζυγιά!
   Το «Σχολείον Ψαλτικής», δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους τομείς και καινοτόμησε πολλάκις. Όλοι γίναμε πλουσιότεροι μέσα από τις εκδηλώσεις του. Παράλληλα, ο βυζαντινός χορός «εν ψαλτηρίω» επιμένει παραδοσιακά, δίνοντας το δικό του στίγμα και στηριζόμενος αποκλειστικά στην όρεξη και την αγάπη των ιδρυτών και των μελών του.
   Από την πλευρά μας, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά με σοβαρότητα, μεράκι και επιμέλεια, παρά τα πολλά προβλήματα και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του τόπου μας. Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή χρονιά, γεμάτη μουσική και γεμάτη δημιουργία!

Κωνσταντίνος Φωτόπουλος και Κωνσταντίνος Μπουσδέκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...